Product Documents

Crònica i memòria. Textos històrics de Martí de Viciana el Vell

Joan Iborra, ed.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 69

ISBN: 978-84-9134-303-5

Matèria: història

Submatèries: història medieval, teoria de la història i historiografia

Idioma: català

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm

Pàgines: 130

18,00 €

Disponible en formato electrónico:

Disponible en accés obert:

Sinopsi

Detalles

El llibre recull la part escrita en català dels documents existents en un manuscrit miscel·lani de la Biblioteca d’El Escorial, datat al segle XV. El contingut és divers però tots els documents són de tipus historicista sobre els regnes i la dinastia de la Corona d’Aragó des dels temps carolingis fins als temps d’Alfons el Magnànim, en què pren més la forma de dietari sobre la ciutat i regne de València, en alguns moments amb força detall. D’origen discutit, segons Joan Iborra foren reunits per Martí Viciana el Vell, avi del cronista Martí de Viciana, probablement amb la intenció de disposar de la informació per ser utilitzada posteriorment ja que, en la majoria dels casos, són fragments d’altres obres que l’editor identifica en les notes crítiques.

Citació

AIborra, J. [Joan ] (ed.) (2018). Crònica i memòria. Textos històrics de Martí de Viciana el Vell. Universitat de València.

AIborra, Joan (ed.). Crònica i memòria. Textos històrics de Martí de Viciana el Vell. Universitat de València, 2018.

AIBORRA, Joan (ed.). Crònica i memòria. Textos històrics de Martí de Viciana el Vell. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9134-303-5.

AIborra, Joan (ed.). Crònica i memòria. Textos històrics de Martí de Viciana el Vell. Valencia: Universitat de València; 2018. 130 p.

Copiar al portapapeles