Compte i raó

La hisenda municipal de la ciutat de València en el segle XVIII

Vicent Giménez Chornet

Col·lecció: Oberta, 78

ISBN: 978-84-370-5399-8

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2002

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 334 pp.

23,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La prosperitat de la ciutat de València al segle XVIII contrasta paradoxalment amb un Ajuntament immergit en un deute municipal que arrossega des d'època foral. L'interès d'aquest treball rau precisament en l'anàlisi detallada dels motius d'aquesta crisi que anquilosa l'activitat econòmica municipal, i en el rigor de les dades, tant dels ingressos municipals com de la destinació de les despeses (la mateixa administració, festes, beneficència, obres públiques, sanitat, educació, etc.). Tot això, en el marc d'una monarquia absoluta que no permet a l'Ajuntament disposar d'autonomia en les seues decisions econòmiques.

Citació

Giménez Chornet, V. [Vicent] (2002). Compte i raó. La hisenda municipal de la ciutat de València en el segle XVIII. Universitat de València.

Giménez Chornet, Vicent. Compte i raó. La hisenda municipal de la ciutat de València en el segle XVIII. Universitat de València, 2002.

GIMÉNEZ CHORNET, Vicent. Compte i raó. La hisenda municipal de la ciutat de València en el segle XVIII. Valencia: Universitat de València, 2002. ISBN 978-84-370-5399-8.

Giménez Chornet, Vicent. Compte i raó. La hisenda municipal de la ciutat de València en el segle XVIII. Valencia: Universitat de València; 2002. 334 p.

Copiar al portapapeles