Casar-se a l'Antic Règim

Dona i família a la València del segle XVII

Isabel Amparo Baixauli Juan

Col·lecció: Oberta, 96

ISBN: 978-84-370-5657-9

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2003

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 222 pp.

16,00 €

Sinopsi

Detalles

Casar-se a l'Antic Règim. Dona i família a la València del segle XVII ens parla de l'univers socioeconòmic que envolta tot casament i ens perfila la capacitat econòmica de cada segment de la societat valenciana del sis-cents i l'entramat de clienteles que la sosté. Reunir un dot per a la filla comporta sempre una sèrie d'esforços econòmics per a qualsevol família. Al llarg dels deu capítols que configuren el llibre, el lector s'aproxima a l'espai social de la València dels sis-cents, el marc legal del dot, l'esforç de les núvies en el treball, les solidaritats de la societat, la suma de tot tipus de recursos per a reunir un dot, els interessos de les famílies, els béns..., sense oblidar la peculiar situació de les vídues que es tornen a casar i la restitució del dot, fi de la unitat patrimonial d'una família.

Citació

Baixauli Juan, I. A. [Isabel Amparo] (2003). Casar-se a l'Antic Règim. Dona i família a la València del segle XVII. Universitat de València.

Baixauli Juan, Isabel Amparo. Casar-se a l'Antic Règim. Dona i família a la València del segle XVII. Universitat de València, 2003.

BAIXAULI JUAN, Isabel Amparo. Casar-se a l'Antic Règim. Dona i família a la València del segle XVII. Valencia: Universitat de València, 2003. ISBN 978-84-370-5657-9.

Baixauli Juan, Isabel Amparo. Casar-se a l'Antic Règim. Dona i família a la València del segle XVII. Valencia: Universitat de València; 2003. 222 p.

Copiar al portapapeles