Product Documents

Cartes de poblament valencianes modernes (segles XVI-XVIII). Vol III

Enric Guinot Rodríguez, Manuel Ardit Lucas, eds.

Col·lecció: Fonts Històriques Valencianes, 62c

ISBN: 978-84-370-9759-6

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2017

Enquadernació: rústica

Format: 19 x 27 cm.

Pàgines: 885

50,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Aquest tercer volum de les cartes de poblament valencianes de l’època moderna continua el recull, per ordre cronològic, encetat en els dos anteriors i completa la col·lecció fins a les darreries del segle XVIII amb uns cent vint-i-cinc textos més. En aquest cas, els documents editats abasten des del mes de maig de 1612 a desembre de 1796, amb una amplitud cronològica considerable i, per tant, amb contextos històrics també bastant diferents. Els primers documents encara corresponen al període més dens de la resposta a l’expulsió dels moriscos de 1609, però progressivament, i fins les darreries del segle XVII, van atorgant-se pels senyors modificacions de les cartes de poblament donades inicialment als nous pobladors cristians. En algun cas, fins i tot arriben a ser tres les successives cartes atorgades, com ara a Sumacàrcer o Guardamar de la Safor, però aquests canvis no foren un fenomen aïllat sinó bastant estès pel regne valencià.

Citació

Ardit, M. [Manuel] & Guinot Rodríguez, E. (. [Enric (eds.)] (2017). Cartes de poblament valencianes modernes (segles XVI-XVIII). Vol III. Universitat de València.

Ardit, Manuel y Guinot Rodríguez, Enric (eds.). Cartes de poblament valencianes modernes (segles XVI-XVIII). Vol III. Universitat de València, 2017.

ARDIT, Manuel y GUINOT RODRíGUEZ, Enric (eds.). Cartes de poblament valencianes modernes (segles XVI-XVIII). Vol III. Valencia: Universitat de València, 2017. ISBN 978-84-370-9759-6.

Ardit, Manuel y Guinot Rodríguez, Enric (eds.). Cartes de poblament valencianes modernes (segles XVI-XVIII). Vol III. Valencia: Universitat de València; 2017. 885 p.

Copiar al portapapeles