Product Documents

Captius i senyors de captius a Eivissa

Una contribució al debat sobre l'esclavitud medieval (segles XIII-XVI)

Antoni Ferrer Abárzuza

Col·lecció: Història, 170

ISBN: 978-84-370-9689-6

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: català

Any ed.: 2015

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 594 pp.

29,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Després que Jaume I conquerís Mallorca, Eivissa va ser l'objectiu dels nobles feudals. Conquerida el 8 d'agost de 1235, els pocs documents existents mostren que la seua població andalusí va ser objecte de desplaçaments i captivitat. Cap a 1260 s'hi havia consolidat una oligarquia local d'alguns cavallers i prohoms que cultivaven vinya, blat i collien sal de les Salines, tot gràcies a l'ús de captius. Aquells captius o esclaus foren, primer, els indígenes, i després, sarraïns portats a l'illa per corsaris i mercaders. Elaborat sobre el registre documental de la captivitat insular, aquest llibre proposa una reflexió sobre les causes i implicacions del fet que la historiografia haja generalitzat l'ús de les paraules 'esclau' i 'esclavitud' i que haja originat així una distinció entre captiu i esclau que, en realitat, no es detecta en les fonts.

Citació

Ferrer Abárzuza, A. [Antoni] (2015). Captius i senyors de captius a Eivissa. Una contribució al debat sobre l'esclavitud medieval (segles XIII-XVI). Universitat de València.

Ferrer Abárzuza, Antoni. Captius i senyors de captius a Eivissa. Una contribució al debat sobre l'esclavitud medieval (segles XIII-XVI). Universitat de València, 2015.

FERRER ABÁRZUZA, Antoni. Captius i senyors de captius a Eivissa. Una contribució al debat sobre l'esclavitud medieval (segles XIII-XVI). Valencia: Universitat de València, 2015. ISBN 978-84-370-9689-6.

Ferrer Abárzuza, Antoni. Captius i senyors de captius a Eivissa. Una contribució al debat sobre l'esclavitud medieval (segles XIII-XVI). Valencia: Universitat de València; 2015. 594 p.

Copiar al portapapeles