Caballeros del rey

Nobleza y guerra en el reinado de Alfonso el Magnánimo

Jorge Sáiz Serrano

Col·lecció: Oberta, 145

ISBN: 978-84-370-6897-8

Matèria: història

Submatèries: història medieval

Idioma: castellà

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 416 pp.

23,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Les guerres d'Alfons el Magnànim van oferir àmplies oportunitats de servei a la noblesa valenciana. El destí de nobles com Joanot Martorell, Ausiàs March i els seus coetanis fou ser "cavallers del rei". Molts d'aquests nobles consideraven que la seua principal funció social i el mitjà més honrós per a enriquir-se era servir com a cavaller. Però les transformacions derivades de la continuïtat de la guerra durant la primera meitat del segle XV, que van obligar a crear estructures militars més estables, van imposar canvis en les relacions entre guerra i noblesa. Com es va integrar aquesta en els exèrcits reials?, quants nobles es van mobilitzar en armes i de quines maneres?, els va ser rendible l'activitat militar confrontant costos i riscos assumits? Aquest llibre intenta respondre a aquests interrogants sobre la història social de la guerra en la Corona d'Aragó en la baixa edat mitjana.

Citació

Sáiz Serrano, J. [Jorge] (2008). Caballeros del rey. Nobleza y guerra en el reinado de Alfonso el Magnánimo. Universitat de València.

Sáiz Serrano, Jorge. Caballeros del rey. Nobleza y guerra en el reinado de Alfonso el Magnánimo. Universitat de València, 2008.

SáIZ SERRANO, Jorge. Caballeros del rey. Nobleza y guerra en el reinado de Alfonso el Magnánimo. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-6897-8.

Sáiz Serrano, Jorge. Caballeros del rey. Nobleza y guerra en el reinado de Alfonso el Magnánimo. Valencia: Universitat de València; 2008. 416 p.