Product Documents

Brevíssima relació de la destrucció de les Índies

Bartolomé de Las Casas

Traducció: Pau Viciano

Col·lecció: Breviaris, 16

ISBN: 978-84-370-6732-2

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història moderna

Idioma: català

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 10 x 18 cm

Pàgines: 216 pp.

12,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Publicat per primer cop a Sevilla el 1552, aquests tractats són juntament amb el Quixot, l'obra més universal de les lletres espanyoles. El text de Bartolomé de Las Casas, és considerat l'origen de l'anomenada "llegenda negra" de la conquista espanyola d'Amèrica. Una obra de combat que denuncia sense embuts les violències i traïcions comeses pels espanyols contra els indis americans, ¡ a més d'evidenciar la protesta humanitària, planteja problemes de fons sobre l'encontre entre civilitzacions, la retòrica de justificació i la difícil reparació dels mals causats per una expansió de caire colonial i genocida. Aquests tractats, que ja s'havien publicat en català alguns passatges al segle XVII, en plena agitació anticastellana de la Guerra dels Segadors, es recuperen ara en l'estudi introductori d'aquesta edició.

Índex

Índex

ÍNDEX

Un pròleg

Estudi preliminar i Nota bibliogràfica

Brevíssima relació de la destrucció de les Índies

Índex toponímic i onomàstic

Citació

Barceló, M. [Miquel] & Viciano, P. [Pau] (2008). Brevíssima relació de la destrucció de les Índies. Universitat de València.

Barceló, Miquel y Viciano, Pau. Brevíssima relació de la destrucció de les Índies. Universitat de València, 2008.

BARCELÓ, Miquel y VICIANO, Pau. Brevíssima relació de la destrucció de les Índies. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-6732-2.

Barceló, Miquel y Viciano, Pau. Brevíssima relació de la destrucció de les Índies. Valencia: Universitat de València; 2008. 216 p.

Copiar al portapapeles