Al hilo del tiempo

Controles y poderes de una España imperial

Dámaso de Lario

Col·lecció: Oberta, 108

ISBN: 978-84-370-5921-1

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània, història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 336 pp.

22,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Un recull dels articles publicats per l'autor en els últims trenta anys, estructurats entorn de les seues dues preocupacions historiogràfiques principals: les Corts, en especial les del Regne de València, i la burocràcia de l'Espanya imperial. La primera part situa les Corts valencianes en el context de la península Ibèrica i dels parlaments europeus, i explica els moments i les circumstàncies que van portar el País Valencià a acceptar la proposta de la Unión de Armas del comte duc d'Olivares en les Corts de 1626. La segona part analitza la funció dels col·legis majors espanyols com a institucions de mecenatge per a l'educació de les elits burocràtiques de l'imperi espanyol i el paper del Col·legi espanyol de Bolonya (Itàlia) en aquesta dinàmica. En la part final s'apunten temes poc coneguts d'una Espanya que encara conservava un imperi, com ara els intents frustrats de crear una colònia penal espanyola i els esforços de Rafael Altamira en la creació de l'«americanisme» espanyol. L'autor ens invita, finalment, a repensar, sobre la base de l'experiència del passat, la relació dels dos estats ibèrics: Espanya i Portugal.

Citació

Lario, D. d. [Dámaso de] (2004). Al hilo del tiempo. Controles y poderes de una España imperial. Universitat de València.

Lario, Dámaso de. Al hilo del tiempo. Controles y poderes de una España imperial. Universitat de València, 2004.

LARIO, Dámaso de. Al hilo del tiempo. Controles y poderes de una España imperial. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-5921-1.

Lario, Dámaso de. Al hilo del tiempo. Controles y poderes de una España imperial. Valencia: Universitat de València; 2004. 336 p.

Copiar al portapapeles