Àfrica en l'imaginari occidental

Els mites europeus sobre Àfrica

Eduard Gargallo i Alícia Gili, coords.

Col·lecció: Oberta, 117

ISBN: 978-84-370-6236-5

Matèria: història

Submatèries: teoria de la història i historiografia

Idioma: català

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 130 pp.

10,00 €

Sinopsi

Detalles

"Molt probablement, un dels grans obstacles per entendre el continent negre és que l'Africa atroç sempre s'ha volgut contrarestar amb el seu oposat, una Africa feliç igualment sectària. Així, tot un continent acaba reduït a una opció binària: la foto del nen que plora o la del nen que riu, l'Àfrica dels cooperants o la dels turistes. Des d'aquest punt de vista, l'opció del llibre que teniu a les mans ens sembla la més oportuna i, sobretot, la més rica. Ni s'afirmen ni es neguen aquestes dues àfriques bipolars, senzillament s'ignoren. I un cop gratem la superfície, el que se'ns apareix és una riquesa de paisatges que frega l'infinit. La literatura científica és el nostre gran aliat a l'hora de proclamar la immensitat de retòriques que amaga Àfrica. [.] totes aquestes històries fascinen per la seva pluralitat, i ens consta que només són una fracció infinitesimal dels recursos narratius que el continent amaga [.] són tan exòtiques -en el sentit més intel·lectual del terme- i tan atractives, que potser siguin l'únic instrument per eixamplar la imatge d'África i atreure nous interessos".

Citació

Gargallo, E. [Eduard] & Gili, A. [Alícia] (2005). Àfrica en l'imaginari occidental. Els mites europeus sobre Àfrica. Universitat de València.

Gargallo, Eduard y Gili, Alícia. Àfrica en l'imaginari occidental. Els mites europeus sobre Àfrica. Universitat de València, 2005.

GARGALLO, Eduard y GILI, Alícia. Àfrica en l'imaginari occidental. Els mites europeus sobre Àfrica. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6236-5.

Gargallo, Eduard y Gili, Alícia. Àfrica en l'imaginari occidental. Els mites europeus sobre Àfrica. Valencia: Universitat de València; 2005. 130 p.

Copiar al portapapeles