Lesiones de hemisferio derecho. Vol. VII

Materiales y análisis pragmático

Beatriz Gallardo Paúls, Verónica Moreno Campos, Mª del Remedio Pablo Manuel

ISBN: 978-84-370-6250-1

Matèria: filologia

Submatèries: general

Idioma: castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm

Pàgines: 120 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

El Corpus PerLa, (Percepció, Llenguatge i Afàsia), sorgeix en l'àrea de Lingüística General de la Universitat de València com a resposta a la necessitat d'integrar l'estudi de les patologies lingüístiques en les tendències actuals de la pragmàtica i la lingüística de corpus. En aquesta ocasió es presenten sis transcripcions en les quals participa un parlant amb lesió cerebral de l'hemisferi dret, una situació que ha sigut poc investigada des de plantejaments lingüístic-logopèdics, i per a la qual la bibliografia sol proposar símptomes d'escàs abast verbal, com la disprosòdia o l'agnòsia visual. No obstant això, l'anàlisi detinguda de les dades ecològiques permet comprovar l'alteració d'algunes categories pragmàtiques bàsiques que afecten a la interacció conversacional, com ja ha ocorregut prèviament respecte a altres patologies.

Citació

Gallardo Paúls, B. [Beatriz] & Moreno Campos, V. [Verónica] & Moreno Campos, V. [Verónica] (2013). Lesiones de hemisferio derecho. Vol. VII. Materiales y análisis pragmático. Universitat de València.

Gallardo Paúls, Beatriz y Moreno Campos, Verónica y Moreno Campos, Verónica. Lesiones de hemisferio derecho. Vol. VII. Materiales y análisis pragmático. Universitat de València, 2013.

GALLARDO PAÚLS, Beatriz y MORENO CAMPOS, Verónica y MORENO CAMPOS, Verónica. Lesiones de hemisferio derecho. Vol. VII. Materiales y análisis pragmático. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-6250-1.

Gallardo Paúls, Beatriz y Moreno Campos, Verónica y Moreno Campos, Verónica. Lesiones de hemisferio derecho. Vol. VII. Materiales y análisis pragmático. Valencia: Universitat de València; 2013. 120 p.

Copiar al portapapeles