Les «Regles d'esquivar vocables» a revisió

Germà Colón Domènech, Antoni Ferrando

ISBN: 978-84-370-9883-43

Idioma: català

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 19 cm

Pàgines: 316 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

Aquest volum vol ser una contribució decisiva a l'estudi de la dimensió filològica, sociolingüística i cultural d'aquest opuscle atribuït a Bernat Fenollar i a Jeroni Pau, amb el qual es pretenia d'orientar els usuaris de la llengua catalana quant a la correcció oral i escrita. Estructurat en tres parts, en la primera, Colón fa un estudi lexicogràfic i dialectològic minuciós de les principals entrades de les Regles, generalment amb documentació de primera mà. En la segona, Ferrando proposa una metodologia per a escatir l'orientació diatòpica de les regles que atribueix a Pau, i n'estudia el context historicocultural que les gestà, que situa als cercles humanistes de la Roma de Roderic de Borja. En la tercera part, se'ns ofereix una edició filològica de les Regles. El llibre es veu enriquit per uns útils índexs de mots i d'antropònims, que en faciliten la consulta.

Citació

Colón Domènech, G. [Germà] & Ferrando Francés, A. [Antoni] (2012). Les «Regles d'esquivar vocables» a revisió. Universitat de València.

Colón Domènech, Germà y Ferrando Francés, Antoni. Les «Regles d'esquivar vocables» a revisió. Universitat de València, 2012.

COLÓN DOMÈNECH, Germà y FERRANDO FRANCÉS, Antoni. Les «Regles d'esquivar vocables» a revisió. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-9883-43.

Colón Domènech, Germà y Ferrando Francés, Antoni. Les «Regles d'esquivar vocables» a revisió. Valencia: Universitat de València; 2012. 316 p.

Copiar al portapapeles