Product Documents

Les cares del temps

Ricardo Martín

Norberto Piqueras Sánchez, coord.

Piqueras Sánchez, Norberto coord.

ISBN: 978-84-9133-342-5

Matèria: art

Submatèries: arts plàstiques

Idioma: català, castellà

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 28 x 23 cm

Pàgines: 224

23,50 €

Sinopsi

Detalles

Ricardo Martín és un dels fotoperiodistes més reconeguts del nostre país. En la seua vasta obra fotogràfica destaquen, sens dubte, els seus magnífics retrats i, especialment, els realitzats a molts dels personatges més rellevants i emblemàtics dels àmbits de la política, la cultura i les ciències. La fotografia captura la superfície visual de les coses, però en Ricardo Martín té una interioritat pensativa, un aire de cavil·lació en el qual la càmera és unes vegades un instrument i unes altres un talismà, un aparell que basta sostindre a les mans, considerant les possibilitats que ofereix, anant avant o no. Res fa l’efecte de ser més meditat que les seues decisions instantànies. Aqueixa lentitud interior és el que dóna la peculiar unitat als retrats que ha anat prenent al llarg dels anys des que va arribar a Madrid i a la redacció de ‘El País’ en una època marcada pel trànsit a la democràcia i a la modernitat del nostre país. El catàleg presenta més de huitanta retrats, en blanc i negre i en color, d’escriptors, polítics, artistes, actrius, filòsofs, músics..., tots ells figures clau de la nostra història recent.

Citació

Piqueras Sánchez, N. [Norberto ] (coord.) (2020). Les cares del temps. Ricardo Martín. Universitat de València.

Piqueras Sánchez, Norberto (coord.). Les cares del temps. Ricardo Martín. Universitat de València, 2020.

PIQUERAS SÁNCHEZ, Norberto (coord.). Les cares del temps. Ricardo Martín. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9133-342-5.

Piqueras Sánchez, Norberto (coord.). Les cares del temps. Ricardo Martín. Valencia: Universitat de València; 2020. 224 p.

Copiar al portapapeles