Las mujeres en la Gran Recesión

Políticas de austeridad, reformas estructurales y retroceso en la igualdad de género

Cecilia Castaño, dir.

Col·lecció: Feminismos

ISBN: 978-94-376-3383-2

Matèria: estudis feministes

Coeditor: Ediciones Cátedra

Any ed.: 2015

Enquadernació: rústica

Format: 14 x 21 cm

Pàgines: 280 pp.

16,45 €

Sinopsi

Detalles

La llarga i complexa recessió econòmica actual constitueix un repte per a la igualtat de gènere. Assistim a una reculada respecte als avanços en la posició de les dones en ocupació, salaris, disponibilitat de serveis públics de cures i accés al poder econòmic i empresarial. El progrés de les últimes dècades es va sustentar en polítiques públiques d'igualtat de gènere i de desenvolupament de l'Estat de Benestar. Avui, ambdues polítiques retrocedeixen, subordinades als objectius de consolidació fiscal que, desafortunadament per a les dones, no solament s'orienten a l'austeritat de forma conjuntural sinó que pretenen una reducció estructural del sector públic i de l'oferta de serveis públics bàsics d'educació, salut i assistència social, que són essencials per a la participació laboral femenina, i a més constitueixen una font d'ocupació per a les dones.

Citació

Castaño, C. [Cecilia] (2015). Las mujeres en la Gran Recesión. Políticas de austeridad, reformas estructurales y retroceso en la igualdad de género. Universitat de València.

Castaño, Cecilia. Las mujeres en la Gran Recesión. Políticas de austeridad, reformas estructurales y retroceso en la igualdad de género. Universitat de València, 2015.

CASTAÑO, Cecilia. Las mujeres en la Gran Recesión. Políticas de austeridad, reformas estructurales y retroceso en la igualdad de género. Valencia: Universitat de València, 2015. ISBN 978-94-376-3383-2.

Castaño, Cecilia. Las mujeres en la Gran Recesión. Políticas de austeridad, reformas estructurales y retroceso en la igualdad de género. Valencia: Universitat de València; 2015. 280 p.

Copiar al portapapeles