Las azulejerías de la Habana

Cerámica arquitectónica española en América

Inocencio Vte. Pérez Guillén

ISBN: 978-84-370-5933-4

Matèria: art

Submatèries: arts plàstiques

Idioma: castellà

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 23 x 28 cm

Pàgines: 380 pp.

50,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

El nucli monumental i urbanístic de L'Havana Vella fue declarat per la UNESCO en 1982 Patrimoni de la Humanitat. La preservació en aquest espai d'elements originals de qualsevol tipus és realment excepcional i inclou, pràcticament intacte e 'in situ', el més important conjunt de ceràmica arquitectònica espanyola del segle XIX. Amb diferència, la major part d'aquesta taulelleries són importacions valencianes eixides de les fàbriques de la ciutat de València, d'Onda, de Castelló de la Plana,de Manises o Quart de Poblet, formant un conjunt ceràmic sense parangó amb qualsevol altre conservat d'aquest període. Resulta, a més, àmpliament representatiu tant de la nostra activitat del taulellet com del comerç exportador, ja que el port de L'Havana -on mai existiteron forns ceràmics- fue receptor i redistribuïdor per a la resta d'Amèrica d'aquest tipus de productes arribats de la metrópoli. Totes aquestes taulelleries -mai estudiades- han sigut sotmeses a un treball de sistematització després de la confrontació amb peces valencianes, amb la documentació que coneixem i amb l'escassa bibliografia existent respecte d'això. El resultat s'ofereix estructurat en una introducció teòrica, una extensa catalogació de la producció seriada, una àmplia visió d'exemples de pintura ceràmica -panells, paisatges i gerros- i, ja fuera del període colonial, un acostament a alguns conjunts neorrenacentistes realitzats a Sevilla i Talavera. S'inclou una necessària bibliografia i dos índexs un de les fàbriques que van dur a terme els productes i un altre, topològic, que guia el nostre recorregut per la capital cubana.

Citació

Pérez Guillén, I. V. [Inocencio Vte.] (2004). Las azulejerías de la Habana. Cerámica arquitectónica española en América. Universitat de València.

Pérez Guillén, Inocencio Vte. Las azulejerías de la Habana. Cerámica arquitectónica española en América. Universitat de València, 2004.

PÉREZ GUILLÉN, Inocencio Vte. Las azulejerías de la Habana. Cerámica arquitectónica española en América. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-5933-4.

Pérez Guillén, Inocencio Vte. Las azulejerías de la Habana. Cerámica arquitectónica española en América. Valencia: Universitat de València; 2004. 380 p.

Copiar al portapapeles