Product Documents

La transició democràtica als Països Catalans

Història i memòria

Pelai Pagès i Blanch, dir.

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 9

ISBN: 978-84-370-6293-8

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2005

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 424 pp.

24,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La transició política del franquisme a la democràcia, segons polítics com Santiago Carrillo o Jordi Pujol, havia estat l'única possible. Però aquesta no fou la perspectiva de les organitzacions de l'esquerra revolucionaria ni de les organitzacions independentistes que van acabar relegades i marginades una vegada la política havia passat a ser «l'art d'allò que era possible». A més, altres institucions, com ara l'exèrcit o l'església, i moviments socials, com I'obrer o el feminista, van tenir un paper molt important que, malgrat tot, ha quedat en un segon pla. En aquest llibre es dóna veu a algunes de les associacions que des dels anys noranta lluiten per corregir una bona part de les assignatures pendents de la transició. La transició democràtica als Països Catalans recull diferents reflexions sobre la nostra història immediata que es realitzaren durant el simposi sobre la transició que va tenir lloc a València en el marc de la XXXIII edició dels Premis Octubre.

Citació

Pagès i Blanch, P. [Pelai] (2005). La transició democràtica als Països Catalans. Història i memòria. Universitat de València.

Pagès i Blanch, Pelai. La transició democràtica als Països Catalans. Història i memòria. Universitat de València, 2005.

PAGèS I BLANCH, Pelai. La transició democràtica als Països Catalans. Història i memòria. Valencia: Universitat de València, 2005. ISBN 978-84-370-6293-8.

Pagès i Blanch, Pelai. La transició democràtica als Països Catalans. Història i memòria. Valencia: Universitat de València; 2005. 424 p.

Copiar al portapapeles