La teoría de la relatividad y los orígenes del positivismo lógico

Xavier García-Raffi

Col·lecció: Oberta, 188

ISBN: 978-84-370-7891-5

Matèria: filosofia

Idioma: castellà

Any ed.: 2011

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 152 pp.

14,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

No hi va haver al segle XX teoria científica que provoqués un debat tan gran en la filosofia com la teoria de la relativitat. L'empirisme veia en la relativitat la ratificació del fenomenisme, un projecte epistemològic en què es van embarcar les seues ments més brillants: Russell, Whitehead, Carnap i el científic Ernst Mach. Al llarg de tres dècades, van tractar de justificar que la relativitat encarnava l'ideal d'una ciència sense metafísica, un reforç definitiu per a una filosofia científica allunyada de l'especulació de la filosofia tradicional. De la seua lluita per connectar la relativitat amb l'experiència sensorial quotidiana va sorgir el marc epistemològic en què es desenvoluparia el positivisme lògic. Aquest volum pretén aclarir l'impacte en el pensament filosòfic de la revolució física introduïda per la teoria de la relativitat.

Citació

García Raffi, X. [Xavier] (2011). La teoría de la relatividad y los orígenes del positivismo lógico. Universitat de València.

García Raffi, Xavier. La teoría de la relatividad y los orígenes del positivismo lógico. Universitat de València, 2011.

GARCÍA RAFFI, Xavier. La teoría de la relatividad y los orígenes del positivismo lógico. Valencia: Universitat de València, 2011. ISBN 978-84-370-7891-5.

García Raffi, Xavier. La teoría de la relatividad y los orígenes del positivismo lógico. Valencia: Universitat de València; 2011. 152 p.

Copiar al portapapeles