La revolución química

Entre la historia y la memoria

José Ramón Bertomeu, Antonio García

Col·lecció: Oberta, 131

ISBN: 978-84-370-6549-6

Matèria: ciències

Submatèries: química

Idioma: castellà

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 300 pp.

16,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

En la famosa Encyclopédie de mitjan segle XVIII s'afirmava que el gust per la química» era «una passió de bojos». Els químics formaven «un poble distint, molt poc nombrós, amb la seua llengua, les seues lleis, els seus misteris, quasi aïllat, al mig de gents poc curioses per conèixer les seues activitats», que no esperaven «res del seu art». En acabar el segle, la situació havia canviat de manera radical, fins al punt que un autor d'aquests anys va arribar a afirmar que la química havia esdevingut l'«ídol» davant el qual «s'agenollaven» persones de tota condició. Aquest llibre analitza la transformació que va situar la química en una posició destacada entre les ciències. La veu dels protagonistes permet construir una narració plural, que sovint difereix substancialment de les versions elaborades en el segle XIX i que encara mantenen una forta presència en els manuals d'ensenyament i en la literatura de divulgació.

Citació

Bertomeu, J. R. [José R.] & García Belmar, A. [Antonio] (2006). La revolución química. Entre la historia y la memoria. Universitat de València.

Bertomeu, José R. y García Belmar, Antonio. La revolución química. Entre la historia y la memoria. Universitat de València, 2006.

BERTOMEU, José R. y GARCíA BELMAR, Antonio. La revolución química. Entre la historia y la memoria. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6549-6.

Bertomeu, José R. y García Belmar, Antonio. La revolución química. Entre la historia y la memoria. Valencia: Universitat de València; 2006. 300 p.

Copiar al portapapeles