Product Documents

La querella de los bufones

Estética, política y música en tiempos de la «Encyclopédie»

Anacleto Ferrer Valls, ed.

Col·lecció: Estètica&Crítica, 33

ISBN: 978-84-370-9007-8

Matèria: art, filosofia

Submatèries: teoria i ensenyament

Idioma: castellà

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 20 cm.

Pàgines: 270 pp.

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

"La querella de los bufones" sorgida en un moment de crisi tant poètica com institucional del model francés de teatre musical, desborda àmpliament els marges d'una d'aquelles controvèrsies sobre el gust dirimides fins aleshores en els salons de moda. Quan els enciclopedistes s'ajunten entorn de l'ensenya de l'òpera bufa italiana i critiquen la tragèdia musical francesa, ho fan en tant que símbol d'una monarquia abocada al naufragi. Per a ells meditar sobre la legitimitat de riure's en l'Opera i sobre la noció de diversió popular és una forma de testimoniar la seua oposició a l'obscurantisme en ple segle de les Llums. En aquest llibre es recullen, per primera vegada en castellà, els principals textos amb que el nucli fundacional de l'«Enciclopèdia», el primer volum de la qual acabava de veure la llum en l'estiu de 1751, va intervenir en aquesta "querella" de proporcions llegendàries.

Citació

Ferrer, A. [Anacleto] (2013). La querella de los bufones. Estética, política y música en tiempos de la «Encyclopédie». Universitat de València.

Ferrer, Anacleto. La querella de los bufones. Estética, política y música en tiempos de la «Encyclopédie». Universitat de València, 2013.

FERRER, Anacleto. La querella de los bufones. Estética, política y música en tiempos de la «Encyclopédie». Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9007-8.

Ferrer, Anacleto. La querella de los bufones. Estética, política y música en tiempos de la «Encyclopédie». Valencia: Universitat de València; 2013. 270 p.

Copiar al portapapeles