Product Documents

La privatización de la verdad

La continuidad de la ideología esclavista en Estados Unidos

Jorge Majfud

Col·lecció: Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 179

ISBN: 978-84-9134-887-0

Matèria: filologia

Submatèries: fiologia anglogermànica

Idioma: castellà

Any ed.: 2021

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23,5 cm

Pàgines: 204

15,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Els Estats Units és el país de les màscares i de la doble personalitat del superheroi de la cultura popular: l’obsessió de la ‘unió’ emmascara les seues profundes divisions, així com el discurs sobre l’expansió de la ‘llibertat’ va acompanyar la permanent expansió del sistema esclavista en cadascuna de les seues conquestes territorials. Encara que els confederats, els esclavistes del sud, van perdre la guerra civil en 1865 i després van perdre la guerra cultural durant el segle XX, inadvertidament van guanyar la guerra política i, sobretot, la guerra ideològica que va fer dels Estats Units un imperi basat en els mites de superioritat racial, primer, i de superioritat cultural i moral després. Així mateix, de manera subreptícia, la ideologia dels perdedors va aconseguir demonitzar els pobres i la classe treballadora i elevar a categories bíbliques els rics i la classe inversora, igual que abans havia demonitzat els esclaus mentre santificava els amos esclavistes. “La privatització de la veritat” és un contrapunt entre el passat i el present més recent (sobretot, el darrer any de la presidència de Donald Trump), una mostra de la continuïtat de la guerra civil i de la ideologia dels esclavistes del sud per mitjà d’altres mètodes. El nou capitalisme estatunidenc és la continuació del sistema d’esclavitud derrotat en la guerra. No ho distingeixen les narratives sobre la llibertat i el messianisme dels de dalt; només algunes lleis que prohibeixen l’assot físic i imposen un salari, i la substitució d’algunes paraules per unes altres, com ara ‘negre’ per ‘comunista’.

VERSIÓ EN FORMAT AUDIOLLIBRE

Índex

Índex

Índice

En pocas palabras

La literatura de los dioses

La demonización de los trabajadores

La desmoralización de los pobres

Los refugiados del capitalismo

Las raíces del nacismo

La mano invisible del capitalismo

América latina narrada

Citació

Majfud, J. [Jorge] (2021). La privatización de la verdad. La continuidad de la ideología esclavista en Estados Unidos. Universitat de València.

Majfud, Jorge. La privatización de la verdad. La continuidad de la ideología esclavista en Estados Unidos. Universitat de València, 2021.

MAJFUD, Jorge. La privatización de la verdad. La continuidad de la ideología esclavista en Estados Unidos. Valencia: Universitat de València, 2021. ISBN 978-84-9134-887-0.

Majfud, Jorge. La privatización de la verdad. La continuidad de la ideología esclavista en Estados Unidos. Valencia: Universitat de València; 2021. 204 p.

Copiar al portapapeles