La pluma y el yunque

El socialismo en la historia valenciana

Manuel Chust Calero, Salvador Broseta, eds.

Col·lecció: Oberta, 101

ISBN: 978-84-370-5675-3

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Coeditor: Fundació Societat i Progrés

Any ed.: 2003

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm.

Pàgines: 204 pp.

11,50 €

Sinopsi

Detalles

El socialisme, com expressió social i política, compta amb una dilatada trajectòria al País Valencià. Aquesta obra analitza, en els seus distints capítols, el sorgiment i l'esdevenir del socialisme, com a idea, com a partit polític i com a actor sindical en la història contemporània valenciana. D'aquesta manera, s'aborden, entre altres aspectes, la formulació de les primeres idees socialistes a terres valencianes, la formació de les organitzacions i societats de caràcter socialista, la relació amb altres partits, la seua organització sindical, les mecanismes de difusió de les seues idees i tàctiques, l'època de la clandestinitat i l'exili i les noves estratègies plantejades després de la dictadura franquista, incloent l'etapa de govern. L'objectiu últim és contribuir a reconstruir la història del moviment obrer en general i del socialisme en particular al País Valencià.

Citació

Broseta, S. [Salvador] & Chust Calero, M. [Manuel] (2003). La pluma y el yunque. El socialismo en la historia valenciana. Universitat de València.

Broseta, Salvador y Chust Calero, Manuel. La pluma y el yunque. El socialismo en la historia valenciana. Universitat de València, 2003.

BROSETA, Salvador y CHUST CALERO, Manuel. La pluma y el yunque. El socialismo en la historia valenciana. Valencia: Universitat de València, 2003. ISBN 978-84-370-5675-3.

Broseta, Salvador y Chust Calero, Manuel. La pluma y el yunque. El socialismo en la historia valenciana. Valencia: Universitat de València; 2003. 204 p.

Copiar al portapapeles