Product Documents

La palabra en silencio

Pintura y oposición bajo el franquismo

Michelle Vergniolle Delalle

Traducció: Maria Sirera Conca

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 18

ISBN: 978-84-370-6857-2

Matèria: art, història

Submatèries: arts plàstiques, història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 328 pp.

24,50 €

Sinopsi

Detalles

Per què, malgrat l'extraordinari auge que va tenir la pintura a Espanya des de 1948, no va arribar a crear-se un «art franquista»? Per què els joves artistes espanyols van poder fer carrera a la Península? Com en un país sotmès a la censura i la repressió cultural van poder espolsar-se el jou del pensament totalitari nacional-catòlic? Fins a quin punt l'elecció obligatòria entre oposició i complicitat objectiva va pesar sobre la seua obra? Quins van ser l'abast i les formes de la protesta? Quina acollida i quin rebuig van tenir? Aquestes són algunes de les qüestions que aquesta obra tracta de respondre. Les relacions entre l'art i el feixisme, el nazisme o la França de Vichy han estat objecte d'estudis profunds. Faltava una reflexió ben documentada sobre el cas espanyol com la que ara es presenta.

Citació

Sirera Conca, M. [Maria] & Vergniolle Delalle, M. [Michelle] (2008). La palabra en silencio. Pintura y oposición bajo el franquismo. Universitat de València.

Sirera Conca, Maria y Vergniolle Delalle, Michelle. La palabra en silencio. Pintura y oposición bajo el franquismo. Universitat de València, 2008.

SIRERA CONCA, Maria y VERGNIOLLE DELALLE, Michelle. La palabra en silencio. Pintura y oposición bajo el franquismo. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-6857-2.

Sirera Conca, Maria y Vergniolle Delalle, Michelle. La palabra en silencio. Pintura y oposición bajo el franquismo. Valencia: Universitat de València; 2008. 328 p.

Copiar al portapapeles