La organización territorial del Estado

España en Europa: un análisis comparado

Alfons Cucó Giner, Joan Romero González, Joaquín Farinós Dasí, eds.

Col·lecció: Oberta, 86

ISBN: 978-84-370-5500-8

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2002

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 198 pp.

17,00 €

Sinopsi

Detalles

Durant els darrers vint anys del passat segle, s'han intensificat els processos de descentralització política i de transformació de l'Estat nació. Noves realitats, nous processos globalitzadors i ràpids canvis estructurals que acceleraren la marxa de la història com ningú havia previst, han provocat a Europa profundes transformacions que afecten a l'estructura de l'Estat, a la distribució del poder polític i a la capacitat d'instrumentar polítiques públiques. L'emergència de l'escala regional i la necessitat d'establir formes de cooperació entre diferents nivells de govern, són dues de les característiques més important d'aquestes darreres dècades. En molts casos, com els tres països de la Unió Europea que ací s'analitzen. Alemanya, Bèlgica i Espanya, a aquesta emergència de l'escala regional s'afegeix el fet fonamental de que les respectives realitats estatals integren regions constitucionals o regions amb poders legislatius.

Citació

Cucó Giner, A. [Alfons] & Farinós Dasí, J. [Joaquín] & Romero González, J. [Joan] (2002). La organización territorial del Estado. España en Europa: un análisis comparado. Universitat de València.

Cucó Giner, Alfons y Farinós Dasí, Joaquín y Romero González, Joan. La organización territorial del Estado. España en Europa: un análisis comparado. Universitat de València, 2002.

CUCÓ GINER, Alfons y FARINÓS DASÍ, Joaquín y ROMERO GONZÁLEZ, Joan. La organización territorial del Estado. España en Europa: un análisis comparado. Valencia: Universitat de València, 2002. ISBN 978-84-370-5500-8.

Cucó Giner, Alfons y Farinós Dasí, Joaquín y Romero González, Joan. La organización territorial del Estado. España en Europa: un análisis comparado. Valencia: Universitat de València; 2002. 198 p.

Copiar al portapapeles