Product Documents

La nobleza valenciana en la Edad Moderna

Patrimonio, poder y cultura

Amparo Felipo Orts, Carmen Pérez Aparicio, eds.

Col·lecció: Història, 161

ISBN: 978-84-370-9554-7

Matèria: art, història

Submatèries: patrimoni artístic, història moderna

Idioma: castellà

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 566 pp.

28,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Més enllà dels estudis genealògics, la historiografia sobre la noblesa espanyola ha oferit un panorama bastant limitat fins fa ben poc. En el cas valencià, s'ha concebut recentment la idea d'abordar un tema tan complex a partir d'un projecte col·lectiu. En aquest volum es reuneixen deu estudis que analitzen diverses facetes dels principals llinatges nobiliaris: Boïl d'Arenós, Castellví, Cemesio, Cervelló, Folc de Cardona, Mercader, Pardo de la Casta, Roig i Vilaragut. Així mateix, es detalla l'actitud política del col·lectiu nobiliari davant el conflicte successori. L'estudi llança llum sobre aspectes tan significatius com la conformació i transmissió dels patrimonis, les estratègies matrimonials, l'exercici del poder, els serveis a la monarquia, l'ascens social, el recurs a la violència i la projecció religiosa, cultural i artística.

Citació

Felipo Orts, A. [Amparo] & Pérez Aparicio, C. [Carmen] (2014). La nobleza valenciana en la Edad Moderna. Patrimonio, poder y cultura. Universitat de València.

Felipo Orts, Amparo y Pérez Aparicio, Carmen. La nobleza valenciana en la Edad Moderna. Patrimonio, poder y cultura. Universitat de València, 2014.

FELIPO ORTS, Amparo y PéREZ APARICIO, Carmen. La nobleza valenciana en la Edad Moderna. Patrimonio, poder y cultura. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9554-7.

Felipo Orts, Amparo y Pérez Aparicio, Carmen. La nobleza valenciana en la Edad Moderna. Patrimonio, poder y cultura. Valencia: Universitat de València; 2014. 566 p.

Copiar al portapapeles