La narrativa popular de Dashiell Hammett: 'pulps', cine y cómics

Jesús Ángel González López

Col·lecció: Biblioteca Javier Coy d'Estudis Nord-Americans, 31

ISBN: 978-84-370-6031-6

Matèria: filologia

Submatèries: fiologia anglogermànica

Idioma: castellà

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23,5 cm

Pàgines: 336 pp.

20,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Aquest estudi ve a completar una llacuna important en la bibliografia existent sobre Dashiell Hammett. S'han manejat manuscrits de Hammett que no havien estat estudiats fins ara (a la Universitat de Texas a Austin i a la Biblioteca de l'Acadèmia a Hollywood), i s'analitza la totalitat de l'obra popular de l'autor. Així, s'analitzen no sols les novel·les, sinó també els seus relats publicats en pulps com Black Mask, els seus guions per al cinema i les pel·lícules basades a la seua obra i els guions que va escriure per al còmic. Aquesta varietat permet a més presentar un panorama prou complet de la narrativa popular als Estats Units i indagar sobre les característiques específiques del llenguatge audiovisual i el de la historieta. Finalment, cal destacar que l'interès sobre l'autor no se circumscriu a l'estrictament acadèmic, sinó que inclou un àmbit més mediàtic i popular, com ho demostra la constant reedició de les seues obres tant a Espanya com als Estats Units i els freqüents articles en premsa sobre la figura de l'autor. Per això, la publicació d'aquest estudi podria satisfer tant una necessitat en l'àmbit académico com una presumible demanda en un entorn no exclusivament universitari.

Citació

González López, J. . [Jesús Ángel] (2004). La narrativa popular de Dashiell Hammett: 'pulps', cine y cómics. Universitat de València.

González López, Jesús Ángel. La narrativa popular de Dashiell Hammett: 'pulps', cine y cómics. Universitat de València, 2004.

GONZÁLEZ LÓPEZ, Jesús Ángel. La narrativa popular de Dashiell Hammett: 'pulps', cine y cómics. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-6031-6.

González López, Jesús Ángel. La narrativa popular de Dashiell Hammett: 'pulps', cine y cómics. Valencia: Universitat de València; 2004. 336 p.

Copiar al portapapeles