Product Documents

La nación secuestrada

Francisco Javier Elío. Correspondencia y Manifiesto

Encarna García Monerris, Carmen García Monerris

Col·lecció: Història, 58

ISBN: 978-84-370-7264-7

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2008

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 352 pp.

23,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

El 10 de març de 1820, el comte d'Almodóvar era proclamat capità general dels Regnes de València i Múrcia. En aquest mateix moment, el seu antecessor en el càrrec, Francisco Javier Elío, era reclòs en la Ciutadella de la ciutat de València, de la qual no eixiria fins al 4 setembre de 1822 per a ser ajusticiat a garrot vil pels liberals. Aquest heroi i màrtir per a uns, brivall i sanguinari per a uns altres, va ser un dels artífexs principals de la restauració absolutista del 1814. De la seua mà la reacció i la repressió es van alçar amb fúria per a combatre tot allò que s'havia gestat en aquesta primera experiència constitucional. La petita història d'aquest tancament, les vivències del pres Elío, la projecció política d'aquest i, sobretot, com es va construir a través de l'escriptura el mite de l'heroi i màrtir de la reacció és el que narra aquest llibre.

Citació

García Monerris, C. [Carmen] & García Monerris, E. [Encarna] (2008). La nación secuestrada. Francisco Javier Elío. Correspondencia y Manifiesto. Universitat de València.

García Monerris, Carmen y García Monerris, Encarna. La nación secuestrada. Francisco Javier Elío. Correspondencia y Manifiesto. Universitat de València, 2008.

GARCíA MONERRIS, Carmen y GARCíA MONERRIS, Encarna. La nación secuestrada. Francisco Javier Elío. Correspondencia y Manifiesto. Valencia: Universitat de València, 2008. ISBN 978-84-370-7264-7.

García Monerris, Carmen y García Monerris, Encarna. La nación secuestrada. Francisco Javier Elío. Correspondencia y Manifiesto. Valencia: Universitat de València; 2008. 352 p.