La misión etnográfica y lingüística Dakar-Djibouti y el Fantasma de África

Nicolás Sánchez Durá, Hasan López Sanz

Col·lecció: Catàlegs d'Exposicions

ISBN: 978-84-370-7370-5

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà, francès

Coeditor: MuVIM

Any ed.: 2009

Enquadernació: rústica

Format: 24 x 28 cm

Pàgines: 300 pp.

28,50 €

Sinopsi

Detalles

En 1931, pocs mesos després que s'inaugurés l'Exposició Colonial de París, partia la Mission Dakar-Djibouti que durant vint-i-un mesos, i al llarg de la vora inferior del Sàhara, va creuar el continent africà des de l'Atlàntic fins al Mar Roig. Dirigida per Marcel Griaule, primer catedràtic de Etnologia de la Sorbona, aquesta expedició científica és l'exemple més expressiu d'un món -avui desaparegut- on es van conjuminar l'antropologia, la passió per l'art negre, l'aventura, l'autoconeixement, l'escriptura, la museografia i la política colonial. Amb 3.500 objectes recollits sobre el terreny, més de 6000 fotografies, notes, diaris, estudis? l'expedició Dakar-Djibouti va ser la responsable d'una imatge humanista i cosmopolita de la otredad cultural tal com es va plasmar en el Museu de l'Home. Aquesta edició s'ha realitzat en ocasió de l'exposició del mateix nom.

Citació

López Sanz, H. G. [Hasan G.] & Sánchez Durá, N. [Nicolás] (2009). La misión etnográfica y lingüística Dakar-Djibouti y el Fantasma de África. Universitat de València.

López Sanz, Hasan G. y Sánchez Durá, Nicolás. La misión etnográfica y lingüística Dakar-Djibouti y el Fantasma de África. Universitat de València, 2009.

LÓPEZ SANZ, Hasan G. y SÁNCHEZ DURÁ, Nicolás. La misión etnográfica y lingüística Dakar-Djibouti y el Fantasma de África. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7370-5.

López Sanz, Hasan G. y Sánchez Durá, Nicolás. La misión etnográfica y lingüística Dakar-Djibouti y el Fantasma de África. Valencia: Universitat de València; 2009. 300 p.

Copiar al portapapeles