Product Documents

La memoria reprimida

Historias orales del maquis

José Antonio Vidal Castaño

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 7

ISBN: 978-84-370-6014-9

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 284 pp.

20,00 €

Sinopsi

Detalles

En aquest volum es mira de reconstruir una part del capítol més dolorós de la nostra història recent. Ens porta dels temps més durs de la immediata postguerra als anys cinquanta del segle XX, a través d'homes i dones que van combatre en el moviment guerriller i en la lluita clandestina contra la dictadura franquista. La lectura d'aquest llibre és, també, una invitació a escoltar unes veus silenciades, teixides de records i d'oblits, de victòries i de desfetes. A través de les històries orals de Florián i Remedios, de Carmen i Leandro, d'Esperanza, d'Adelino i de Vicente, ens endinsem en una galeria d'esdeveniments protagonitzats per persones que patiren el setge i la ignomínia d'un règim totalitari i feixista. El seu testimoni, tan sorprenent com veraç, ens permet indagar en la memòria col.lectiva de tot un poble, enriqueix el coneixement de la nostra història i, alhora, ens ajuda a comprendre el present. Aquest llibre posa a l'abast d'un públic ampli, des del lector encuriosit fins a la comunitat d'educadors i investigadors, un valuós material didàctic expressat amb una narrativa peculiar que recorda, a estones, la tècnica dels més apassionants relats d'intriga

Citació

Vidal Castaño, J. A. [José Antonio] (2004). La memoria reprimida. Historias orales del maquis. Universitat de València.

Vidal Castaño, José Antonio. La memoria reprimida. Historias orales del maquis. Universitat de València, 2004.

VIDAL CASTAÑO, José Antonio. La memoria reprimida. Historias orales del maquis. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-6014-9.

Vidal Castaño, José Antonio. La memoria reprimida. Historias orales del maquis. Valencia: Universitat de València; 2004. 284 p.

Copiar al portapapeles