La llanterna meravellosa

Les portentoses vides de George Albert Smith

José Antonio Gordillo Martorell

Traducció: Amaia Crespo i Costa

Col·lecció: Ciència entre Lletres

ISBN: 978-84-370-8855-6

Matèria: ciències, filologia

Submatèries: física, general

Idioma: català

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 20 cm

Pàgines: 156 pp.

10,00 €

Sinopsi

Detalles

«La llanterna meravellosa» recrea la fascinant vida d'un veritable pioner del cinema, George Albert Smith (Londres, 1864-Brighton, 1959). Smith, considerat també com a un showman, un hipnotitzador i un mentalista, va ser un experimentat llanternista en l'època victoriana. Enfront dels arxiconeguts Lumière, Méliès, etc, "inventors" del cinema, Smith començà a guanyar rellevància tardanament gràcies al treball realitzat per institucions com el Science Museum de Londres, el British Film Institute o els National Film Archives del Regne Unit. Amb més de 75 pel·lícules de gènere, que aportaren grans innovacions tècniques i formals, el genial inventor del cèlebre sistema de cinema en color Kinemacolor ha estat injustament tractat per la història. La present biografia novel·lada pretén ser una humil aportació al coneixement de la seua tasca.

Citació

Gordillo Martorell, J. A. [José Antonio] (2012). La llanterna meravellosa. Les portentoses vides de George Albert Smith. Universitat de València.

Gordillo Martorell, José Antonio. La llanterna meravellosa. Les portentoses vides de George Albert Smith. Universitat de València, 2012.

GORDILLO MARTORELL, José Antonio. La llanterna meravellosa. Les portentoses vides de George Albert Smith. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8855-6.

Gordillo Martorell, José Antonio. La llanterna meravellosa. Les portentoses vides de George Albert Smith. Valencia: Universitat de València; 2012. 156 p.

Copiar al portapapeles