Product Documents

La instauració del franquisme al País Valencià

Andreu Ginés i Sànchez

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 27

ISBN: 978-84-370-7811-3

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 384 pp.

24,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La instauració del franquisme al País Valencià fou un procés de violència, repressió i imposició. Però no tota la població valenciana ho visqué de la mateixa manera: la classe benestant, que havia perdut poder durant la II República espanyola i, sobretot, durant la Guerra Civil, pogué recuperar tot allò que li havia pertangut. Persones com Francisco Javier Planas de Tovar, Joan Flors o Joaquim Manglano, el baró de Càrcer, són, potser, poc conegudes avui dia, però durant la primera postguerra foren de les més influents al País Valencià. A través de l'estudi de les principals institucions locals i provincials de València i de Castelló de la Plana, aquest treball recupera els noms del personal polític del primer franquisme. I a través d'ells, s'analitzen els conflictes entre institucions, entre les diferents faccions de la dreta i entre velles i noves generacions de l'oligarquia.

Citació

Ginés i Sànchez, A. [Andreu] (2010). La instauració del franquisme al País Valencià. Universitat de València.

Ginés i Sànchez, Andreu. La instauració del franquisme al País Valencià. Universitat de València, 2010.

GINéS I SàNCHEZ, Andreu. La instauració del franquisme al País Valencià. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7811-3.

Ginés i Sànchez, Andreu. La instauració del franquisme al País Valencià. Valencia: Universitat de València; 2010. 384 p.

Copiar al portapapeles