Product Documents

La gran depuració

Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol

Francesc Viadel

Col·lecció: Assaig, 40

ISBN: 978-84-370-9750-3

Matèria: sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2015

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21,5 cm.

Pàgines: 254 pp.

15,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Guardonat amb el Premi Joan Coromines 2014 d'Investigació Històrica i Filològica, Viadel presenta un recorregut vibrant, d'excitada indignació intel·lectual, pel discurs de l'anticatalanisme espanyol. La negativa a assumir el caràcter pluricultural, plurilingüístic i plurinacional de l'Estat espanyol amb totes les conseqüències obeeix a raons profundes i té una llarga història. Ací s'expliquen les claus d'una actitud excloent que tendeix a la depuració, és a dir, a la pretensió de mantenir una hegemonia política mitjançant la marginació dels desafectes, discrepants, dissidents o, simplement, dels «altres». Si el cas valencià ha estat paradigmàtic, i ha tingut conseqüències devastadores per a la substància civil de la societat valenciana, l'anticatalanisme té efectes també profundament desestabilitzadors i insidiosos, en primer terme per a Catalunya, que afecten greument la convivència hispànica i la possibilitat d'un encaixament respectuós.

Citació

Beltrán Català, A. [Adolf] & Viadel Girbés, F. [Francesc] (2015). La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol. Universitat de València.

Beltrán Català, Adolf y Viadel Girbés, Francesc. La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol. Universitat de València, 2015.

BELTRáN CATALà, Adolf y VIADEL GIRBéS, Francesc. La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol. Valencia: Universitat de València, 2015. ISBN 978-84-370-9750-3.

Beltrán Català, Adolf y Viadel Girbés, Francesc. La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol. Valencia: Universitat de València; 2015. 254 p.

Copiar al portapapeles