Product Documents

La gran depuració

Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol

Francesc Viadel

Col·lecció: Assaig, 40

ISBN: 978-84-370-9750-3

Matèria: sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2015

Enquadernació: rústica

Format: 13,5 x 21,5 cm

Pàgines: 254 pp.

15,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Guardonat amb el Premi Joan Coromines 2014 d'Investigació Històrica i Filològica, Viadel presenta un recorregut vibrant, d'excitada indignació intel·lectual, pel discurs de l'anticatalanisme espanyol. La negativa a assumir el caràcter pluricultural, plurilingüístic i plurinacional de l'Estat espanyol amb totes les conseqüències obeeix a raons profundes i té una llarga història. Ací s'expliquen les claus d'una actitud excloent que tendeix a la depuració, és a dir, a la pretensió de mantenir una hegemonia política mitjançant la marginació dels desafectes, discrepants, dissidents o, simplement, dels «altres». Si el cas valencià ha estat paradigmàtic, i ha tingut conseqüències devastadores per a la substància civil de la societat valenciana, l'anticatalanisme té efectes també profundament desestabilitzadors i insidiosos, en primer terme per a Catalunya, que afecten greument la convivència hispànica i la possibilitat d'un encaixament respectuós.

Índex

Índex

ÍNDEX

Pròleg, per Adolf Beltran

1. Espanya ni es trenca ni es divideix

2. L’avantguarda de l’anticatalanisme espanyol. El cas del País Valencià

3. L’Anschluss balear i l’estratègia valenciana

4. Catalanistes, nazis, jueus i traïdors

5. Racialisme i catalanisme. La persecució dels espanyols a Catalunya

6. Forasters, marxistes i enemics

7. El factor de la violència

Bibliografia

Índex onomàstic

Citació

Beltrán Català, A. [Adolf] & Viadel Girbés, F. [Francesc] (2015). La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol. Universitat de València.

Beltrán Català, Adolf y Viadel Girbés, Francesc. La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol. Universitat de València, 2015.

BELTRÁN CATALÀ, Adolf y VIADEL GIRBÉS, Francesc. La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol. Valencia: Universitat de València, 2015. ISBN 978-84-370-9750-3.

Beltrán Català, Adolf y Viadel Girbés, Francesc. La gran depuració. Catalanistes, marxistes, nazis, jueus i traïdors. Desmuntant l'anticatalanisme espanyol. Valencia: Universitat de València; 2015. 254 p.

Copiar al portapapeles