La festa reinventada

Calendari, política i ideologia en la València franquista

Gil-Manuel Hernàndez i Martí

Col·lecció: Oberta, 70

ISBN: 978-84-370-5365-3

Matèria: sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2002

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 154 pp.

10,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Cada festa és un producte del seu temps, modelat per les relacions de poder presents en cada conjunt històric. Després de l'entrada de les tropes franquistes a València, l'esperit de la "valencianitat" de la festa, vinculat fonamentalment a les Falles, es va posar des de primera hora al servei d'un nou ordre de coses per contribuir a legitimar-lo i sancionar-lo ideològicament. Aquesta instrumentalització, coetània de la que van dur a terme els altres règims feixistes europeus, ací es va expressar en la reconformació i reinvenció del calendari festiu per part de les noves forces dominants, capficades a refer el passat i la memòria per redefinir un present d'acord amb els seus desitjos polítics.

Citació

Hernàndez i Martí, G. [Gil-Manuel] (2002). La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista. Universitat de València.

Hernàndez i Martí, Gil-Manuel. La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista. Universitat de València, 2002.

HERNÀNDEZ I MARTÍ, Gil-Manuel. La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista. Valencia: Universitat de València, 2002. ISBN 978-84-370-5365-3.

Hernàndez i Martí, Gil-Manuel. La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista. Valencia: Universitat de València; 2002. 154 p.

Copiar al portapapeles