La festa reinventada

Calendari, política i ideologia en la València franquista

Gil-Manuel Hernàndez i Martí

Col·lecció: Oberta, 70

ISBN: 978-84-370-5365-3

Matèria: sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2002

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm.

Pàgines: 154 pp.

10,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Cada festa és un producte del seu temps, modelat per les relacions de poder presents en cada conjunt històric. Després de l'entrada de les tropes franquistes a València, l'esperit de la "valencianitat" de la festa, vinculat fonamentalment a les Falles, es va posar des de primera hora al servei d'un nou ordre de coses per contribuir a legitimar-lo i sancionar-lo ideològicament. Aquesta instrumentalització, coetània de la que van dur a terme els altres règims feixistes europeus, ací es va expressar en la reconformació i reinvenció del calendari festiu per part de les noves forces dominants, capficades a refer el passat i la memòria per redefinir un present d'acord amb els seus desitjos polítics.

Citació

Hernàndez i Martí, G. [Gil-Manuel] (2002). La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista. Universitat de València.

Hernàndez i Martí, Gil-Manuel. La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista. Universitat de València, 2002.

HERNàNDEZ I MARTí, Gil-Manuel. La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista. Valencia: Universitat de València, 2002. ISBN 978-84-370-5365-3.

Hernàndez i Martí, Gil-Manuel. La festa reinventada. Calendari, política i ideologia en la València franquista. Valencia: Universitat de València; 2002. 154 p.

Copiar al portapapeles