La expulsión de los moriscos españoles

Conferencias pronunciadas en el Ateneo de Madrid

Manuel Danvila y Collado

Col·lecció: Biblioteca de Estudios Moriscos, 3

ISBN: 978-84-370-6738-4

Matèria: història, sociologia i política

Submatèries: història moderna

Coeditor: Editorial Universidad de Granada, Prensas Universitarias de Zaragoza

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 24 x 16,5 cm

Pàgines: 364 pp.

25,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La expulsión de los moriscos de Manuel Danvila Collado és el resultat d'un treball frustrat, que tanmateix ha tingut un gran impacte en la historiografia que s'ha ocupat dels moriscs. És, a més, un llibre rar, del qual no existeix més edició que la primera de 1889, ni tan sols facsímils o digitals. Ha semblat convenient realitzar-ne una altra un segle després de la mort de l'autor. L'opció elegida ha estat la més difícil. No s'ha optat per la reproducció facsímil sinó per una revisió profunda del llibre. En síntesi, s'han separat les conferències pronunciades per Danvila a l'Ateneu de Madrid al començament de 1889 dels documents que l'autor va inserir al peu de pàgina i que ara, revisats a fons, es presenten en un ampli apèndix documental. L'objectiu és donar a conèixer un text polèmic però que ha influït en importants obres de la historiografia sobre el problema morisc i, alhora, oferir una notable col·lecció de documents que conté el testimoni d'algun dels moments fonamentals en la trajectòria històrica dels moriscs, en especial dels valencians.

Citació

Danvila y Collado, M. [Manuel] (2007). La expulsión de los moriscos españoles. Conferencias pronunciadas en el Ateneo de Madrid. Universitat de València.

Danvila y Collado, Manuel. La expulsión de los moriscos españoles. Conferencias pronunciadas en el Ateneo de Madrid. Universitat de València, 2007.

DANVILA Y COLLADO, Manuel. La expulsión de los moriscos españoles. Conferencias pronunciadas en el Ateneo de Madrid. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6738-4.

Danvila y Collado, Manuel. La expulsión de los moriscos españoles. Conferencias pronunciadas en el Ateneo de Madrid. Valencia: Universitat de València; 2007. 364 p.

Copiar al portapapeles