La ejecución de la pena de trabajos en beneficio de la comunidad

El consentimiento como un elemento más hacia la reeducación y la reinserción del penado

Juan Carlos Vegas Aguilar

ISBN: 978-84-9134-291-5

Matèria: dret

Idioma: castellà

Coeditor: Tirant lo Blanch

Any ed.: 2018

Enquadernació: rústica

Format: 15 x 21,5 cm

Pàgines: 104

21,00 €

Sinopsi

Detalles

La pena de treballs en benefici de la comunitat va ser introduïda en el sistema punitiu espanyol en l’anomenat Codi Penal de la democràcia. La particularitat d’aquesta pena és que es requereix el consentiment del penat perquè l’òrgan judicial competent la puga imposar. Aquest requisit ha estat objecte de valoració per part de la doctrina, encara que fins ara, a penes hi ha treballs que analitzen en profunditat una sèrie d’aspectes processals de gran interès per a l’aplicació d’aquesta pena alternativa a la presó. L’objecte d’aquest treball és estudiar la naturalesa jurídica del consentiment, la informació prèvia que s’hauria de donar a l’investigat o al penat perquè aquest consentiment siga vàlid, així com les conseqüències jurídiques de la revocació. Es pretén, doncs, aprofundir sobre aquest element, tan essencial per a la imposició de la pena de treballs en benefici de la comunitat com fonamental per a la reeducació i reinserció de la persona condemnada.

Citació

Vegas Aguilar, J. C. [Juan Carlos] (2018). La ejecución de la pena de trabajos en beneficio de la comunidad. El consentimiento como un elemento más hacia la reeducación y la reinserción del penado. Universitat de València.

Vegas Aguilar, Juan Carlos. La ejecución de la pena de trabajos en beneficio de la comunidad. El consentimiento como un elemento más hacia la reeducación y la reinserción del penado. Universitat de València, 2018.

VEGAS AGUILAR, Juan Carlos. La ejecución de la pena de trabajos en beneficio de la comunidad. El consentimiento como un elemento más hacia la reeducación y la reinserción del penado. Valencia: Universitat de València, 2018. ISBN 978-84-9134-291-5.

Vegas Aguilar, Juan Carlos. La ejecución de la pena de trabajos en beneficio de la comunidad. El consentimiento como un elemento más hacia la reeducación y la reinserción del penado. Valencia: Universitat de València; 2018. 104 p.

Copiar al portapapeles