Product Documents

La derrota del rostre o l'arxiu com a ideologia. Andrés Pachón

Hasan G. López Sanz

ISBN: 978-84-9133-289-3

Matèria: art, sociologia i política

Idioma: català, castellà

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 22 x 15,5 cm

Pàgines: 92

19,00 €

Sinopsi

Detalles

Ara per ara, la biometria continua sent la tecnologia de control fronterer més popular, reflex de la preocupació per identificar el terrorisme en la superfície dels rostres, cosa que ens recorda els esforços pseudocientífics de la antropometria del segle XIX per identificar i delimitar, ideològicament, l’espai de l’Altre. Aquesta obra estableix un diàleg entre els sistemes òptics fisiognòmics del segle XIX i l’actual tecnologia biomètrica fronterera, on la ideologia de l’arxiu fotogràfic, a través de noves tecnologies de visualització i inscripció, continua sent efectiva per a exercir un poder basat en el coneixement dels cossos. Per a realitzar aquesta comparació, s’ha dissenyat un altre programa de seguiment facial que calcula en temps real el diagrama biomètric de cada rostre simulacral generat pel primer programari; aquest detecta les diferències entre els retrats compostos, com si es tractara de l’anàlisi de rostres reals. D’aquesta forma, es pretenen assenyalar les errades endèmiques de les tecnologies òptiques i computacionals que són emprades en els nostres esforços per “rostrificar” l’Altre.

Citació

López Sanz, H. G. [Hasan Germán] (2020). La derrota del rostre o l'arxiu com a ideologia. Andrés Pachón. Universitat de València.

López Sanz, Hasan Germán. La derrota del rostre o l'arxiu com a ideologia. Andrés Pachón. Universitat de València, 2020.

LÓPEZ SANZ, Hasan Germán. La derrota del rostre o l'arxiu com a ideologia. Andrés Pachón. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9133-289-3.

López Sanz, Hasan Germán. La derrota del rostre o l'arxiu com a ideologia. Andrés Pachón. Valencia: Universitat de València; 2020. 92 p.

Copiar al portapapeles