Product Documents

La cuchillada en la fama

Sobre la autoría del Lazarillo de Tormes

Joaquín Corencia Cruz

Col·lecció: Oberta, 212

ISBN: 978-84-370-9110-5

Matèria: filologia

Submatèries: filologia espanyola

Any ed.: 2013

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 176 pp.

18,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

Qui va escriure el Cantar de meu Cid, La Celestina o el Lazarillo? Com valorem una obra literària a partir de la seua autoria? Com s'enriqueix la interpretació dels personatges i contextos? És millor tirar terra sobre la signatura d'un narrador o intentar esclarir-la? Sens dubte, identificar l'autor permet captar la vertadera dimensió d'una obra i l'al.luvió de recerques facilita la sencera interpretació i valoració de cada text literari. En el cas de l'autoria del Lazarillo, entre tants candidats, destaca la personalitat i dimensió literària de Diego Hurtado de Mendoza, amb el seu anvers humanista i bibliòfil, i el seu revers polític i vividor, «confesando yo no ser más santo que mis vecinos».

Citació

Corencia Cruz, J. [Joaquín] (2013). La cuchillada en la fama. Sobre la autoría del Lazarillo de Tormes. Universitat de València.

Corencia Cruz, Joaquín. La cuchillada en la fama. Sobre la autoría del Lazarillo de Tormes. Universitat de València, 2013.

CORENCIA CRUZ, Joaquín. La cuchillada en la fama. Sobre la autoría del Lazarillo de Tormes. Valencia: Universitat de València, 2013. ISBN 978-84-370-9110-5.

Corencia Cruz, Joaquín. La cuchillada en la fama. Sobre la autoría del Lazarillo de Tormes. Valencia: Universitat de València; 2013. 176 p.

Copiar al portapapeles