La caixa de Pandora

Introducció a la teoria feminista del dret

Ruth M. Mestre i Mestre

Col·lecció: Oberta, 125

ISBN: 978-84-370-6340-9

Matèria: dret, estudis feministes

Idioma: català

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 16,5 x 23 cm

Pàgines: 212 pp.

14,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Parlar de teoria feminista del dret dóna a entendre que hi ha alguna cosa del dret -i de la nostra manera de pensar-lo- que té a veure amb la jerarquia de gènere, amb la subordinació sexual de les dones en les societats democràtiques occidentals contemporànies. No que hi ha una norma o llei sexista, o un grup d'elles, sinó que hi ha en l'estructura o en el mètode jurídic algun element que afavoreix o amaga una jerarquia sexual patriarcal; que el sistema de sexe/gènere que estructura tota la vida social -i és essencial per comprendre-la- està també reflectit en el sistema jurídic i la nostra manera de construir-lo des de la teoria. Aquestes són algunes de les qüestions analitzades al llarg del llibre. Pandora fou enviada a la Terra amb una caixa que contenia tots els mals i l'esperança. Com a Eva en altres tradicions, li fou donada alhora la responsabilitat del mal i la prohibició de coneixement. El feminisme s'ha enfrontat amb la prohibició: ja hem obert la caixa, ja han eixit els mals i aquest llibre conté eines per a la crítica -feminista- del dret. En aquesta mesura, conté esperança.

Citació

Mestre Mestre, R. M. [Ruth M.] (2006). La caixa de Pandora. Introducció a la teoria feminista del dret. Universitat de València.

Mestre Mestre, Ruth M. La caixa de Pandora. Introducció a la teoria feminista del dret. Universitat de València, 2006.

MESTRE MESTRE, Ruth M. La caixa de Pandora. Introducció a la teoria feminista del dret. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6340-9.

Mestre Mestre, Ruth M. La caixa de Pandora. Introducció a la teoria feminista del dret. Valencia: Universitat de València; 2006. 212 p.

Copiar al portapapeles