Product Documents

L'origen de la vida

Aleksandr I. Oparin, John B. S. Haldane

Traducció: Natalia Inness i Juli Peretó

Col·lecció: Breviaris, 11

ISBN: 978-84-370-6434-5

Matèria: ciències

Submatèries: biologia

Idioma: català

Any ed.: 2006

Enquadernació: rústica

Format: 11 x 18 cm

Pàgines: 112 pp.

11,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

En la dècada de 1920, i de manera independent, dos autors elaboraren propostes anàlogues, i en gran manera convergents, basant-se en l'acumulació incipient de dades que provenien de branques científiques ben diverses, com ara la bioquímica, la geologia, la química i l'astronomia. El bioquímic soviètic Alexandr I. Oparin i el biòleg britànic John B. S. Haldane, publicaren sengles textos breus que es consideren sovint com el punt d'arrencada de la visió científica contemporània de l'origen de la vida i que ara presentem per primera vegada traduïts al català. Aquests dos textos, ens permeten reflexionar sobre l'origen i els camins d'influència de les idees científiques, sobre la relació d'aquestes amb l'entorn social i ideològic, i sobre la gènesi d'aportacions que el desenvolupament posterior de la recerca empírica s'encarrega de validar o de descartar.

Índex

Índex

ÍNDEX

Introducció per Juli Peretó

L’origen de la vida per A. I. Oparin (1924)

L’origen de la vida per J. B. S. Haldane (1929)

Citació

Inness, N. [Natalia] & Oparin, A. I. [Alesksandr I.] & Peretó, J. [Juli] (2006). L'origen de la vida. Universitat de València.

Inness, Natalia y Oparin, Alesksandr I. y Peretó, Juli. L'origen de la vida. Universitat de València, 2006.

INNESS, Natalia y OPARIN, Alesksandr I. y PERETÓ, Juli. L'origen de la vida. Valencia: Universitat de València, 2006. ISBN 978-84-370-6434-5.

Inness, Natalia y Oparin, Alesksandr I. y Peretó, Juli. L'origen de la vida. Valencia: Universitat de València; 2006. 112 p.

Copiar al portapapeles