Joan Fuster i la filosofia

Pensar la nostra actualitat

Neus Campillo, ed.

Col·lecció: Càtedra Joan Fuster, 10

ISBN: 978-84-370-7841-0

Matèria: filologia, filosofia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Coeditor: Càtedra Joan Fuster

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 12 x 21 cm

Pàgines: 156 pp.

12,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Aquest volum recull les intervencions dels participants en la VII Jornada Joan Fuster que, coordinada per la professora Neus Campillo, incitava a la reflexió sobre el nostre present de la mà de Joan Fuster. Es tractava d'exposar de quina manera es troben en l'obra de l'assagista reflexions que, tot i estar arrelades primerament en la seua actualitat, s'introdueixen en un futur que és el nostre present. Repassant una bona part dels textos de Fuster, tot i que mai no va ser catalogat com a filòsof, es té la sensació d'estar llegint filosofia. La reflexió critica que l'escriptor va realitzar sobre el seu temps, sobre el que llavors era actual, ens proporciona la base per fer aquesta consideració. Des de Kant fins a Foucault, fer de l'actualitat objecte de reflexió filosòfica ha estat una de les vessants del pensament. Fuster respon a aquesta forma d'entendre l'exercici de filosofar.

Citació

Campillo Iborra, N. [Neus] (2010). Joan Fuster i la filosofia. Pensar la nostra actualitat. Universitat de València.

Campillo Iborra, Neus. Joan Fuster i la filosofia. Pensar la nostra actualitat. Universitat de València, 2010.

CAMPILLO IBORRA, Neus. Joan Fuster i la filosofia. Pensar la nostra actualitat. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7841-0.

Campillo Iborra, Neus. Joan Fuster i la filosofia. Pensar la nostra actualitat. Valencia: Universitat de València; 2010. 156 p.

Copiar al portapapeles