Product Documents

Inmigración, integración cívica y obligación en la Unión Europea

El contrato de integración

Ana Sales Ten

Col·lecció: Estudios y Documentos de Desarrollo Local, 29

ISBN: 978-84-9133-281-7

Matèria: sociologia i política

Idioma: castellà

Coeditor: Instituto Interuniversitario de Desarrollo Local

Any ed.: 2020

Enquadernació: rústica

Format: 21 x 29,7 cm.

Pàgines: 298

18,50 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Disponible en impressió sota comanda (POD)

Llibre en accés obert

Sinopsi

Detalles

El text analitza de manera exhaustiva la tendència actual en matèria de política migratòria, afrontant amb transparència i pluralitat la nova concepció de la integració de les persones migrants en el marc de la UE, una nova manera d’entendre la gestió de la immigració que passa per requerir a les persones uns elements mínims d’integració previs a l’autorització d’entrada, residència o permanència. Un requisit jurídic que transforma la configuració del mandat de la integració cívica, la qual deixa de ser un procés o fet natural per a erigir-se en un fet jurídic que crea o dóna drets. Però, com està el panorama al nostre país? Com ha de gestionar-se la transferència de competències en matèria d’integració en un model descentralitzat com l’espanyol? Quin és el paper crucial que juguen els governs locals en aquest àmbit? El treball presenta, a través de l’anàlisi de múltiples casos, una radiografia de com s’està gestionant aquesta tendència a altres països de la UE i a Espanya, per a la qual cosa s’integra la revisió normativa i aplicació pràctica de cinc comunitats autònomes, a més de complementar-se amb l’opinió d’especialistes en la matèria provinents dels àmbits acadèmic, polític i de la intervenció social, la qual cosa aporta consideracions que cal tindre en compte en el desenvolupament d’unes polítiques locals inclusives i la gestió òptima dels serveis socials, per contribuir a assolir societats més sòlides.

Citació

Sales Ten, A. [Ana] (2020). Inmigración, integración cívica y obligación en la Unión Europea. El contrato de integración. Universitat de València.

Sales Ten, Ana. Inmigración, integración cívica y obligación en la Unión Europea. El contrato de integración. Universitat de València, 2020.

SALES TEN, Ana. Inmigración, integración cívica y obligación en la Unión Europea. El contrato de integración. Valencia: Universitat de València, 2020. ISBN 978-84-9133-281-7.

Sales Ten, Ana. Inmigración, integración cívica y obligación en la Unión Europea. El contrato de integración. Valencia: Universitat de València; 2020. 298 p.

Copiar al portapapeles