Product Documents

Identitat, (2a ed.)

Converses amb Benedetto Vecchi

Zygmunt Bauman

Traducció: Librada Piñero

Col·lecció: Assaig, 12

ISBN: 978-84-370-7756-7

Matèria: sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 13 x 21 cm

Pàgines: 138 pp.

11,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

«Identitat» és un concepte elusiu però central i omnipresent en tota mena de discursos sobre l'existència social i individual. Es parla d'identitat nacional, cultural, de grup, personal, col·lectiva, de la identitat d'un país, d'una ciutat, d'Europa, de la identitat corporativa... Fins i tot, de vegades, es fa l'elogi d'una mena de no identitat, que no deixa de ser una altra forma d'identitat. Però, sobretot, poques vegades s'aclareix el contingut precís del terme. En aquest llibre en forma de diàleg amb el periodista italià Benedetto Vecchi (director de Il Manifesto), el sociòleg Zygmunt Bauman explora el contingut i les transformacions d'aquesta noció al món modern, en un context de grans canvis -relacionats amb el que en diu la modernitat líquida- en què les identitats esdevenen cada vegada més precàries i provisionals, sense deixar però de tenir una enorme significació, com a font de lligams necessaris i també com a espai de conflicte. La identitat, tot i el seu caràcter vague i ambivalent, esdevé un concepte clau per a entendre l'evolució de la vida social i personal en l'època contemporània, de creixent inseguretat i disgregació de vincles de sentit.

Índex

Índex

ÍNDEX

Introducció de Benedetto Vecchi

Identitat

Citació

Bauman, Z. [Zygmunt] & Piñero, L. [Librada] (2010). Identitat, (2a ed.). Converses amb Benedetto Vecchi. Universitat de València.

Bauman, Zygmunt y Piñero, Librada. Identitat, (2a ed.). Converses amb Benedetto Vecchi. Universitat de València, 2010.

BAUMAN, Zygmunt y PIÑERO, Librada. Identitat, (2a ed.). Converses amb Benedetto Vecchi. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7756-7.

Bauman, Zygmunt y Piñero, Librada. Identitat, (2a ed.). Converses amb Benedetto Vecchi. Valencia: Universitat de València; 2010. 138 p.

Copiar al portapapeles