Product Documents

Identificación y alienación

La cultura política y el tardofranquismo

José Reig Cruañes

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 14

ISBN: 978-84-370-6840-4

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2007

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm

Pàgines: 308 pp.

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La cultura política que avui dóna fonament al nostre sistema democràtic deu molts dels seus trets a la peculiar manera que vam fer la transició, amb aquella específica combinació de ruptures i pactes. Però també, sens dubte, a l'empremta que van deixar les últimes dècades d'un règim dictatorial, que perdia inexorablement capacitat de reproduir els consensos bàsics imprescindibles per a tot sistema polític. Aquests consensos es resumeixen en el que ve anomenant-se la cultura política, és a dir, l'entramat d'actituds, creences i sabers dels ciutadans sobre sistema polític. El franquisme, no obstant això, no va assolir mai generar una única cultura autoritària que enquadrés a tota la població. Mitjançant la repressió sostinguda i minuciosa de tota discrepància va intentar sempre ocultar el fet que altra cultura política, antagònica i democràtica, subsistia i es desenvolupava en connexió amb els moviments socials i polítics de l'oposició.

Citació

Reig Cruañes, J. [José] (2007). Identificación y alienación. La cultura política y el tardofranquismo. Universitat de València.

Reig Cruañes, José. Identificación y alienación. La cultura política y el tardofranquismo. Universitat de València, 2007.

REIG CRUAÑES, José. Identificación y alienación. La cultura política y el tardofranquismo. Valencia: Universitat de València, 2007. ISBN 978-84-370-6840-4.

Reig Cruañes, José. Identificación y alienación. La cultura política y el tardofranquismo. Valencia: Universitat de València; 2007. 308 p.

Copiar al portapapeles