Hechiceras y brujas en la literatura española de los Siglos de Oro

Eva Lara Alberola

Col·lecció: Parnaseo, 13

ISBN: 978-84-370-7962-2

Matèria: filologia

Submatèries: filologia espanyola

Idioma: castellà

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 370 pp.

18,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La present obra aprofundeix en els personatges de la fetillera i la bruixa en la literatura espanyola, però comença el seu recorregut en les lletres grecollatines, amb la finalitat de determinar l'origen literari de la fetillera i de dilucidar la lenta gestació de la bruixa, la gran desconeguda de la nostra tradició. L'autora analitza al voltant de cinquanta textos representatius dels Segles d'Or i realitza una útil classificació d'aquestes figures femenines màgiques. D'altra banda, atén a aspectes tals com els rituals que s'aplicaven i els materials fetillers que formaven part de les apotecaries d'unes dones que han donat lloc a un arquetip ben definit de la nostra cultura.

Citació

Lara Alberola, E. [Eva] (2010). Hechiceras y brujas en la literatura española de los Siglos de Oro. Universitat de València.

Lara Alberola, Eva. Hechiceras y brujas en la literatura española de los Siglos de Oro. Universitat de València, 2010.

LARA ALBEROLA, Eva. Hechiceras y brujas en la literatura española de los Siglos de Oro. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7962-2.

Lara Alberola, Eva. Hechiceras y brujas en la literatura española de los Siglos de Oro. Valencia: Universitat de València; 2010. 370 p.

Copiar al portapapeles