Product Documents

Guerra y represión en el sur de España

Entre la historia y la memoria

Francisco Espinosa Maestre

Col·lecció: Història, 136

ISBN: 978-84-370-8977-5

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2012

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 266 pp.

20,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

La present obra ofereix un ampli panorama sobre les conseqüències del colp militar del 18 de juliol. Amb els treballs que conté es pretén mostrar què va ser en la pràctica la destrucció de la República a través d'alguns fets ocorreguts en el sud-oest a partir de les eleccions de febrer de 1936, prestant especial atenció a la destinació dels alcaldes republicans; trencar mites assentats sobre la implantació dels colpistes, especialment al voltant del gran focus sevillà de Queipo o a l'ocupació de Badajoz, i oferir algunes claus sobre els estralls que un colp militar, una guerra i una llarga dictadura han causat en la nostra memòria col.lectiva i que arriben fins als nostres dies. Cada vegada sembla més clar que la lluita de memòries que vivim des de fa uns anys solament conclourà a força d'història i d'adequades polítiques de memòria que socialitzen aqueixos coneixements.

Citació

Espinosa Maestre, F. [Francisco] (2012). Guerra y represión en el sur de España. Entre la historia y la memoria. Universitat de València.

Espinosa Maestre, Francisco. Guerra y represión en el sur de España. Entre la historia y la memoria. Universitat de València, 2012.

ESPINOSA MAESTRE, Francisco. Guerra y represión en el sur de España. Entre la historia y la memoria. Valencia: Universitat de València, 2012. ISBN 978-84-370-8977-5.

Espinosa Maestre, Francisco. Guerra y represión en el sur de España. Entre la historia y la memoria. Valencia: Universitat de València; 2012. 266 p.

Copiar al portapapeles