Product Documents

Guatemala: entre el dolor y la esperanza

Centro de Estudios de Guatemala, ed.

Col·lecció: Oberta, 34

ISBN: 978-84-370-1999-4

Matèria: sociologia i política

Idioma: castellà

Coeditor: Diputació de València, CEDSALA

Any ed.: 1995

Enquadernació: rústica

Format: 17 x 23 cm

Pàgines: 270 pp.

15,00 €

Sinopsi

Detalles

Guatemala: entre el dolor i l'esperança representa un esforç d'aproximació general a la multifacètica i complexa realitat de Guatemala; una realitat punyent i dolorosa, però també prenyada d'esperança. Guatemala és un país ric en recursos humans i materials. Tanmateix, la majoria dels seus habitants viuen enfonsats en la més desoladora misèria. Un sistema polític excloent, tan ferri com injust, és el generador de les creixents desigualtats socials; la política està dissenyada en benefici d'una privilegiada minoria, mentre la majoria de la població afronta inerme cada dia un anguniós repte per la supervivència. Una violència sistemàtica exercida des de les esferes del poder ha estat el recurs històric utilitzat per tal de mantenir aquesta situació. L'esperança, però, està present. Molts milers de guatemaltecs, en el passat recent, han ofrenat el millor de se mateixos, inclòs la pròpia vida, en el general esforç per transformar eixa realitat de mort. La consciència creix. Les organitzacions populars, laborals, indígenes, humanitàries i revolucionaries augmenten el seu cabdal. Probablement, en un futur no llunyà, Guatemala deixarà de ser coneguda com el país de les masacres, la militarització i la misèria, i començarà a ser coneguda com un país on s'obriga pas a la pau, la solidaritat i la llibertat.

Citació

Centro de Estudios de Guatemala, e. [ed.] (1995). Guatemala: entre el dolor y la esperanza. Universitat de València.

Centro de Estudios de Guatemala, ed. Guatemala: entre el dolor y la esperanza. Universitat de València, 1995.

CENTRO DE ESTUDIOS DE GUATEMALA, ed. Guatemala: entre el dolor y la esperanza. Valencia: Universitat de València, 1995. ISBN 978-84-370-1999-4.

Centro de Estudios de Guatemala, ed. Guatemala: entre el dolor y la esperanza. Valencia: Universitat de València; 1995. 270 p.

Copiar al portapapeles