Geografía de la España morisca

Henri Lapeyre

Traducció: Luis C. Rodríguez García

Col·lecció: Biblioteca de Estudios Moriscos, 5

ISBN: 978-84-370-7405-4

Matèria: història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà, anglès

Coeditor: Editorial Universidad de Granada, Prensas Universitarias de Zaragoza

Any ed.: 2009

Enquadernació: cartoné

Format: 16,5 x 24 cm

Pàgines: 318 pp.

24,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Aquesta obra clàssica que ara es reedita s'emmarca en la història econòmica i social de l'escola dels Annals. Lapeyre creia que tot estava dit sobre els aspectes polítics i religiosos de la qüestió morisca i que els aspectes geogràfics i demogràfics seguien sent desconeguts. Aborda el problema des del punt de vista estadístic, des de la perspectiva de la història quantitativa, i es basa en les enquestes molt precises de l'administració dels Àustries. Demografia, geografia, xifres, mapes són les quatre paraules clau. Avui, en una època en la qual els historiadors refusen qualsevol quantitativisme, la tornada a un text com el d'Henri Lapeyre és particularment sana i profitosa. Ens ensenya com un treball meticulós, basat en xifres i mapes, estableix les indispensables fundacions de l'edifici morisc.

Citació

Lapeyre, H. [Henry] & Rodríguez García, L. C. [Luis C.] (2009). Geografía de la España morisca. Universitat de València.

Lapeyre, Henry y Rodríguez García, Luis C. Geografía de la España morisca. Universitat de València, 2009.

LAPEYRE, Henry y RODRÍGUEZ GARCÍA, Luis C. Geografía de la España morisca. Valencia: Universitat de València, 2009. ISBN 978-84-370-7405-4.

Lapeyre, Henry y Rodríguez García, Luis C. Geografía de la España morisca. Valencia: Universitat de València; 2009. 318 p.

Copiar al portapapeles