Product Documents

Generaciones y memoria de la represión franquista

Un balance de los movimientos por la memoria

Julio Aróstegui, Sergio Gálvez, eds.

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 28

ISBN: 978-84-370-7850-2

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: castellà

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 416 pp.

27,00 €

E-book disponible en la teua plataforma digital habitual

Sinopsi

Detalles

El conflictiu assumpte de la «memòria democràtica» d'Espanya és l'objecte d'estudi d'aquest llibre. Amb la col·laboració dels millors especialistes, recorre els diversos camins que es van entrecreuant en el procés de reconstrucció d'una part substancial de la història però també de la memòria traumàtica del passat recent del país. A saber, la de la Guerra Civil, la del franquisme però també la de la pròpia transició post- franquista. Resultat de tot això ha estat la reemergència de la «memòria històrica» i l'aparició de les víctimes del franquisme, en un escenari privilegiat de la política i la societat, com dues dels fenòmens històrics més rellevants del nostre temps. Les cinquanta aportacions recollides tant en el llibre com en el CD-ROM que l'acompanya examinen els principals aspectes de debat historiogràfic de les tres últimes dècades.

Citació

Aróstegui Sánchez, J. [Julio] & Gálvez Biesca, S. [Sergio] (2010). Generaciones y memoria de la represión franquista. Un balance de los movimientos por la memoria. Universitat de València.

Aróstegui Sánchez, Julio y Gálvez Biesca, Sergio. Generaciones y memoria de la represión franquista. Un balance de los movimientos por la memoria. Universitat de València, 2010.

ARóSTEGUI SáNCHEZ, Julio y GáLVEZ BIESCA, Sergio. Generaciones y memoria de la represión franquista. Un balance de los movimientos por la memoria. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7850-2.

Aróstegui Sánchez, Julio y Gálvez Biesca, Sergio. Generaciones y memoria de la represión franquista. Un balance de los movimientos por la memoria. Valencia: Universitat de València; 2010. 416 p.

Copiar al portapapeles