Product Documents

Franquisme i repressió

La repressió franquista als Països Catalans

Pelai Pagès i Blanch, dir.

Col·lecció: Història i Memòria del Franquisme, 6

ISBN: 978-84-370-5924-2

Matèria: història

Submatèries: història contemporània

Idioma: català

Any ed.: 2004

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 24 cm.

Pàgines: 368 pp.

22,00 €

Sinopsi

Detalles

El règim totalitari i feixista que va imposar Franco després de la Guerra Civil espanyola va suposar la negació de les llibertats i els drets fonamentals de la població civil i la repressió contra els vençuts. L'empresonament, l'exili, la censura i les execucions són algunes de les formes més conegudes de depuració que va imposar el Generalísimo arreu de l'Estat. La dictadura franquista va marcar el destí de tots els pobles d'Espanya. Les particularitats, però, de la repressió, derivades de la capacitat omnímoda d'adaptació del règim a les circumstàncies i als llocs -les regiones- de l'Estat, foren tan extraordinàries com perverses. Aquest llibre parteix de l'anàlisi d'algunes de les claus generals de la repressió franquista i centra l'estudi historiogràfic en les especificitats que aquesta repressió va cobrar als Països Catalans. Franquisme i repressió aplega, de manera ordenada i sistemàtica, la majoria de les ponències i intervencions del simposi sobre la repressió franquista que tingué lloc a València en el marc de la XXXII edició dels Premis Octubre.

Citació

Pagès i Blanch, P. [Pelai] (2004). Franquisme i repressió. La repressió franquista als Països Catalans. Universitat de València.

Pagès i Blanch, Pelai. Franquisme i repressió. La repressió franquista als Països Catalans. Universitat de València, 2004.

PAGèS I BLANCH, Pelai. Franquisme i repressió. La repressió franquista als Països Catalans. Valencia: Universitat de València, 2004. ISBN 978-84-370-5924-2.

Pagès i Blanch, Pelai. Franquisme i repressió. La repressió franquista als Països Catalans. Valencia: Universitat de València; 2004. 368 p.

Copiar al portapapeles