Product Documents

Francisco Jerónimo de León

Un letrado al servicio de la corona

Nuria Verdet Martínez

ISBN: 978-84-370-9291-1

Matèria: dret, història

Submatèries: història moderna

Idioma: castellà

Coeditor: Institució Alfons El Magnànim

Any ed.: 2014

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 184 pp.

12,50 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

La trajectòria vital de Francisco Jerónimo de León va estar marcada per la seua formació jurídica i la seua vocació de servei a la corona. Des d'aquestes coordenades el lletrat va protagonitzar un extens 'cursus honorum' que va culminar amb la seua promoció a la Real Audiència i al Consell Suprem d'Aragó. Com a resultat de la seua experiència en la judicatura de la més alta instància va compondre una vastíssima obra de jurisprudència doctrinal -Decisions Sacrae Regiae Audientiae Valentinae-, publicada en tres volums. La rellevància aconseguida pel magistrat no ha impedit que la seua biografia haja romàs pràcticament inèdita fins al moment. En aquesta monografia s'ofereix una caracterització de la seua personalitat des d'un doble enfocament: l'entorn personal, familiar i social del jurista és perfilat en la primera part del treball, mentre la segona es consagra a l'estudi de la seua carrera professional.

Citació

Verdet Martínez, N. [Nuria] (2014). Francisco Jerónimo de León. Un letrado al servicio de la corona. Universitat de València.

Verdet Martínez, Nuria. Francisco Jerónimo de León. Un letrado al servicio de la corona. Universitat de València, 2014.

VERDET MARTÍNEZ, Nuria. Francisco Jerónimo de León. Un letrado al servicio de la corona. Valencia: Universitat de València, 2014. ISBN 978-84-370-9291-1.

Verdet Martínez, Nuria. Francisco Jerónimo de León. Un letrado al servicio de la corona. Valencia: Universitat de València; 2014. 184 p.

Copiar al portapapeles