Ficció i realitat a l'Espill

Una perspectiva fraseològica i documental

Josep Guia i Marín

Col·lecció: Oberta, 183

ISBN: 978-84-370-7769-7

Matèria: filologia

Submatèries: filologia catalana

Idioma: català

Any ed.: 2010

Enquadernació: rústica

Format: 16 x 23 cm

Pàgines: 264 pp.

18,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

L'Espill és una obra literària d'extraordinària riquesa lèxica i fràsica, un dels grans tresors de la llengua catalana. En aquest llibre, després d'una introducció a l'Espill, s'aborda la qüestió de les fonts, amb el mètode de les concordances fràsiques, i se'n presenten algunes de noves, especialment Lo Cartoixà. A partir de l'anàlisi detallada de les dades internes i externes que aporta l'Espill, s'estableix la temporalitat de la vida de ficció del personatge protagonista i es posen de manifest alguns anacronismes entre el temps de la vida fictícia del narrador i determinats fets i persones reals, mencionats a l'obra. Els diversos aclariments i esmenes aportats per a la correcta transcripció i interpretació de molts passatges de l'Espill fan d'aquest llibre una referència inexcusable per al bon coneixement del text i el context d'aquest clàssic.

Citació

Guia Marín, J. [Josep] (2010). Ficció i realitat a l'Espill. Una perspectiva fraseològica i documental. Universitat de València.

Guia Marín, Josep. Ficció i realitat a l'Espill. Una perspectiva fraseològica i documental. Universitat de València, 2010.

GUIA MARÍN, Josep. Ficció i realitat a l'Espill. Una perspectiva fraseològica i documental. Valencia: Universitat de València, 2010. ISBN 978-84-370-7769-7.

Guia Marín, Josep. Ficció i realitat a l'Espill. Una perspectiva fraseològica i documental. Valencia: Universitat de València; 2010. 264 p.

Copiar al portapapeles