Product Documents

Festes, danses i processons als arxius de la Casa Insa

La Ribera del Xúquer

Oreto Trescolí Bordes, Enric Olivares Torres

ISBN: 978-84-9133-202-2

Matèria: sociologia i política

Idioma: català

Any ed.: 2019

Enquadernació: cartoné

Format: 15,5 x 23 cm

Pàgines: 432

16,00 €

Disponible en formato electrónico:

Sinopsi

Detalles

Com s’organitzaven les festes patronals als pobles de la Ribera del Xúquer? Quins són els orígens dels diferents elements rituals i folklòrics que hui en dia formen part dels principals seguicis processionals i festius d’aquesta comarca? Existeix algun paral·lelisme o filiació directa entre cadascuna de les danses que els componen? Quines han estat les principals desaparicions i pervivències que s’hi han donat al llarg de la història? L’anàlisi detallada de les festes patronals a les diverses poblacions riberenques registrades als arxius de la roberia Insa de València, negoci familiar que durant els segles XIX i XX ha vestit les festes de nombroses localitats valencianes, és el nucli principal d’aquesta investigació que ens vol portar cap a la reflexió sobre la importància i repercussions d’aquesta riquesa patrimonial immaterial, la qual, a dia de hui, necessita d’un coneixement precís i exhaustiu com a pas previ per a la seua revaloració i difusió com a senya d’identitat de la cultura popular valenciana.

Citació

Trescolí Bordes, O. [Oreto] & Olivares Torres, E. [Enric] (2019). Festes, danses i processons als arxius de la Casa Insa. La Ribera del Xúquer. Universitat de València.

Trescolí Bordes, Oreto y Olivares Torres, Enric. Festes, danses i processons als arxius de la Casa Insa. La Ribera del Xúquer. Universitat de València, 2019.

TRESCOLÍ BORDES, Oreto y OLIVARES TORRES, Enric. Festes, danses i processons als arxius de la Casa Insa. La Ribera del Xúquer. Valencia: Universitat de València, 2019. ISBN 978-84-9133-202-2.

Trescolí Bordes, Oreto y Olivares Torres, Enric. Festes, danses i processons als arxius de la Casa Insa. La Ribera del Xúquer. Valencia: Universitat de València; 2019. 432 p.

Copiar al portapapeles